Bredbandstips för daytraders

Dela

bredband för daytradersDirektkabel, wifi, abonnemang eller kontantkort? Det är bara några av många frågor som kan uppstå när man byter eller skriver avtal med en bredbandsleverantör. Men vad bör man tänka på om man ska involvera sig i daytrading på nätet? Har valet av bredbandsleverantör någon betydelse? I den här miniguiden lyfter vi fram tre faktorer som du bör ta hänsyn till om du är en daytrader och överväger att skaffa eller byta bredbandsleverantör.

Undersök vilken bandbredd du kan få

Om du ska engagera dig i daytrading är det viktigt att undersöka vilken typ av bandbredd de olika bredbandsaktörerna kan erbjuda dig. Minimumkravet i branschen är att du kan ladda ner data med 1 500 kilobits per sekund, medan uppladdningen bör ligga på 256 kilobit per sekund. Som kund kan du självklart uppgradera till något kraftfullare, men de flesta som använder sin internetanslutning för specifik daytrading finner ingen nytta med uppgraderingar. Om priserna förändras snabbt kan en fördröjning på en halv sekund vara kostsam och ytterst skadlig för dig som är engagerad i daytrading. Studera de olika alternativen noggrant.

Välj en anslutningsform som passar dina ändamål

Det finns många områden som omfattas av daytrading, bland annat aktiehandel, råvaruhandel och valutahandel – på senare tid känt under termen forex trading. Valutahandel är en av de kanske mest krävande inriktningarna, särskilt eftersom valutor förändras i realtid och kan vara en vinst eller förlust som förändras på sekunden. Oavsett vilken handelsform du arbetar med bör du ha en direktanslutning med kabel. Trådlösa anslutningar är inte lika säkra och kan vara slöare, inte minst om många andra är uppkopplade på samma Wifi-nätverk. Det räcker med att någon som är uppkopplad laddar ner filmer eller streamar innehåll från Netflix för att nätverket ska bli slöare för andra användarna.

Låt inte priset vara avgörande – titta gärna på täckningskartan

Har man inte tillgång till kabelanslutning kan man använda mobila enheter, men även då är det viktigt hur man optimerar sina aktiviteter på nätet. Istället för att surfa direkt i webbläsaren kan man använda appar som är lite lättare och som kan installeras på både telefoner och surfplattor. Var dock uppmärksam på att även 4G-anslutningar, som kan uppfattar som snabba, kan vara dåliga om du inte sitter tillräckligt nära en mobilmast.

Det kan också uppstå uppkopplingsglapp om du sitter uppkopplad när du är på resande fot. Självklart väger ditt val av bredbandsoperatör in i kvalitén på nätet. Undersök därför vilka bredbandsaktörer som har bra täckning. Detta är tyvärr något som de allra flesta missar när de ingår nya abonnemang. Ett vanligt och återkommande misstag är konsumenters fokus på priset. Ett bra tips är att googla på termen ”täckningskarta” följt av operatörens namn för att få fram en täckningskarta. Där kan du se täckningen i just ditt bostadsområde.