Mobilt WiFi

Dela

Mobilt WiFi

Numera kan man ansluta flera datorer och andra enheter till ett och samma mobila bredband via mobilt WiFi. Du behöver inte ha tillgång till något elnät om du vill använda mobilt WiFi utan ansluter bara den lilla routern direkt till datorn och sedan kan andra datorer, surfplattor och mobiltelefoner ansluta sig till nätverket. Det här innebär att du kan använda ditt mobila WiFi precis överallt där du befinner dig, på tåget, på tältsemestern och ute i det gröna, inte bara i hemmet. Det är just därför denna mobila bredbandslösning kallas för mobilt WiFi och skiljer sig från det som ibland kallas för hemma WiFi som kräver ett nätuttag.

Fördelar med mobilt WiFi

  1. Smidigt att ta med sig till sommarstugan, på campingsemestern eller när du besöker släktningar. Du kan skapa ditt nätverk precis var som helst.
  2. Ett utmärkt val för familjen som ofta är på språng där alla eller nästan alla familjemedlemmar använder internet regelbundet.
  3. Funkar även om det blir strömavbrott så länge det lilla uppladdningsbatteriet i routern räcker. De flesta batterier håller i 10 – 12 timmar innan de måsta laddas igen. Det här innebär att du kan fortsätta jobba, spela online eller vad du nu gör på nätet även om strömmen går, såvida du har en laptop.

Om du ska köpa mobilt WiFi

Om du vill använda mobilt WiFi behöver du:

  1. Den lilla routern som kopplar upp dig mot nätet och som andra enheter i sin tur kan koppla upp sig emot.
  2. Ett SIM-Kort. Om du redan har ett SIM-kort för mobilt bredband kan du använda det, men om routern är låst hos en viss bredbandsleverantör måste SIM-kortet vara utfärdat av samma leverantör. Egentligen spelar det här ingen roll eftersom SIM-kortet medföljer utan kostnad.
  3. Tillgång till ett 3G- eller 4G-nät precis som med alla andra mobila bredband.
  4. En dator som du kan koppla in ditt mobila WiFi i.