Välja bredband

Dela

När du ska välja bredband måste du först fundera på vilken hastighet du behöver, om du behöver ett riktigt stabilt bredband, var du kommer att använda bredbandet och om du behöver tillgång till en obegränsad datamängd. Dessa faktorer påverkar i högsta grad vilket bredband du ska välja och därför ska vi nu på bredbandsleverantorer.se titta närmare på dessa faktorer så att det blir lättare för dig att välja bredband.

Företag

Betyg

Fördelar

Besök nu

16 8
  • 5 GB trafik
  • 89 kr i månaden
6 2
  • 25 GB trafik
  • 89 kr i månaden
5 1
  • 3 GB trafik
  • 149 kr i månaden
7 0
  • 5 GB trafik
  • 149 kr i månaden
7 0
  • 40 GB trafik
  • 249 kr i månaden

Hastighet

Om du streamar mycket högupplöst film, spelar tunga spel online och regelbundet laddar ner stora filer från nätet behöver du ett snabbt bredband. Då bör du åtminstone skaffa ett fast bredband via ADSL men en hastighet på 60 Mbit/s eller ännu hellre ett bredband via bredbandsuttaget på 100 Mbit/s. Du kan förvisso även använda ett mobilt bredband med 4G men tänk på att mobila bredband brukar ha en gräns för hur stor datamängd du får använda och nerladdningar och HD-filmer tar en stor datamängd. Om du sällan laddar ner stora filer, inte spelar tunga spel över nätet och inte streamar högupplöst video räcker emellertid både 3G och 4G långt eftersom du då inte behöver ett så snabbt internet.

Stabilitet

Om du ofta streamar video, spelar online eller använder din dator i arbetet behöver du ett stabilt bredband. Då ska du helst vända dig till en bredbandsleverantör som erbjuder ett fast bredband. Även om de mobila bredbanden har blivit allt stabilare så är de fortfarande inte fullt så stabila som ett fast bredband.

Plats

Om du bor lite avsides och brukar ha problem med din mobiltäckning bör du skaffa ett fast bredband, för om du har en dålig mobiltäckning kommer du förmodligen att få samma problem om du skaffar ett mobilt bredband. Du kan förvisso kolla om det finns någon bredbandsleverantör som har en bättre täckning, men om du har möjlighet att få ett fast bredband är det ändå att föredra.

Om du ofta tar med dig din dator och behöver ha tillgång till internet överallt måste du naturligtvis skaffa ett mobilt bredband, i alla fall som komplement till ditt fasta bredband.

Datamängd

Om du ofta laddar ner stora filer och streamar högupplöst video går det åt massor av datatrafik och därför bör du välja ett fast bredband. Om du vänder dig till en bredbandsleverantör som har fasta bredband får du surfa hur mycket som helst och ladda ner hur många filer du vill eftersom ett fast bredband inte har någon begränsning när det gäller datamängd.