WiFi i hemmet

Dela

De allra flesta som har ett bredband och har flera enheter uppkopplade mot nätet använder sig av WiFi i hemmet, dels för att slippa en härva med sladdar som måste dras hit och dit, dels för att det gör enheterna mer mobila, enheter som laptops, surfplattor och mobiltelefoner men även spelkonsoler och Blu-Ray-spelare. Vi på bredbandsleverantorer.se anser därför att ett WiFi är ett måste i alla hem idag.

Fast bredband med WiFi

Idag kommer alla fasta bredband med WiFi, det vill säga en internetrouter som alla enheter trådlöst kan koppla upp sig emot. Du behöver alltså inte längre köpa till en separat router som du kopplar in ditt fasta bredbandsmodem i för att få WiFi i hemmet.

Mobilt Hem WiFi

För ett antal år sedan var man tvungen att köpa en separat router om man ville koppla upp flera datorer på mobila bredband, men så är det inte längre. Idag kan du skaffa ett mobilt hem WiFi som är en slags trådlös internetrouter istället. Det enda du behöver för att använda WiFi i hemmet med denna lösning är ett SIM-kort för bredband och ett eluttag som du pluggar in routern i, sedan är det bara att koppla upp familjens alla enheter mot ditt hem WiFi genom att ange det lösenord du valde när du konfigurerade routern. Hur du konfigurerar den står i routerns manual.