Mobilt bredband kontant

Dela

Om du ska skaffa ett mobilt bredband kan du antingen teckna ett abonnemang eller så kan du skaffa ett bredband med kontantkort, något som vissa bredbandsleverantörer kallar för bredband kontant. Det fungerar i princip på samma sätt som ett vanligt kontantkort till en mobiltelefon.

  • Du behöver bara betala för ditt bredband när du använder det. Du kan betala för en dag, en vecka eller en månad i taget och om du inte är i behov av ditt bredband när tiden löpt ut kan du vänta med att ladda det tills du behöver det igen. Du behöver alltså inte betala för ditt bredband månad efter månad, vilket är bra om du inte använder det så ofta.
  • Du kan byta prisplan när du vill och även bredbandsleverantör om modemet eller routern är olåst, men då måste du såklart skaffa ett nytt kontantkort hos den nya bredbandsleverantören.

Passar bredband kontant för dig?

Det kan vara bra att välja ett mobilt bredband med kontantkort istället för ett abonnemang om:

  • Om du bara använder det ibland. Om du till exempel använder fast bredband i hemmet och bara använder ditt mobila bredband när du är bortrest är bredband med kontantkort såklart det bästa alternativet.
  • Om du vill ha friheten att byta prisplan precis när du vill utan krångel.

Då ett bredbandsabonnemang kan vara bättre

Om du enbart använder dig av mobilt bredband brukar ett abonnemang vara en mer prisvärd lösning. Normalt får man en större datamängd för samma pengar och det modem eller den router du köper brukar bli billigare. Här på bredbandsleverantorer.se hittar du emellertid bra dealar både för kontantkort och abonnemang.